За създател на легендарния Volkswagen Kafer, който по-късно се

...
  За създател на легендарния Volkswagen Kafer, който по-късно се
Коментари Харесай

Volkswagen едва не загуби правата върху Beetle

 
За основател на именития Volkswagen Kafer, който по-късно се трансформира в Beetle, се смята Фердинанд Порше. Участие в основаването на дизайна на автомобила обаче има и конструкторът Ервин Команд. А неговата щерка счита, че той е бил ощетен и тя би трябвало да получи обезщетение.

Дамата е завела иск в немски съд за сумата от 5 млн. евро. В него тя твърди, че като наследница на авторските правата на татко си би трябвало да получи отплата за всички Volkswagen Beetle, създадени след 2014 година Причината е, че в дизайна на автомобила са включени детайли, създадени от Ервин Команд.

Съдът в Брауншвайг деликатно е разгледал всички предоставени му рисунки - както на истинския модел, по този начин и на настоящия VW Beetle. В последна сметка, искът е бил отритнат, защото не са били показани документи, които да потвърдят присъединяване на Команд в основаването на прототипа Volkswagen Kdf от 1938 година Именно този автомобил става и основа на бъдещия Beetle.

По този метод претенциите на дъщерята на конструктора са били отклонени. За 70 години произвеждане от VW Beetle продадени над 22 млн. бройки, което го прави един от най-успешните коли в историята. През предходната есен от немския тръст оповестиха, че стопират вечно производството на автомобила.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР